marți, 19 iulie 2011

Comisia alocă 244 milioane EUR pentru 183 de noi proiecte în domeniul mediului

Comisia Europeană a aprobat, marţi, finanţarea a 183 de noi proiecte desfăşurate în cadrul programului LIFE+, fondul pentru mediu al Uniunii Europene. Proiectele implică toate statele membre UE şi includ acţiuni în domeniul conservării naturii, al schimbărilor climatice, al tehnologiilor curate, al politicii de mediu şi al informării şi comunicării privind chestiunile legate de mediu.

Proiectele reprezintă, în ansamblu, o investiţie totală de circa 530 milioane EUR, din care 244 milioane EUR vor reprezenta contribuţia UE.

„Programul LIFE+ continuă să acorde sprijin financiar unor proiecte inovatoare, de înaltă calitate, cu un nivel ridicat de valoare adăugată pentru UE. Aceste noi proiecte nu numai că vor contribui semnificativ la conservarea naturii şi îmbunătăţirea mediului (de exemplu prin combaterea schimbărilor climatice), dar vor ajuta la sensibilizarea opiniei publice din întreaga Europă cu privire la principalele probleme de mediu cu care ne confruntăm, cum ar fi întreruperea raportului de condiţionalitate dintre creştere şi utilizarea resurselor”,a declarat Janez Potočnik, comisarul european pentru mediu.

În urma celei mai recente cereri de propuneri, care s-a încheiat în septembrie 2010, Comisia a primit 748 de candidaturi. Dintre acestea, 183 au fost selecţionate pentru cofinanţare în cadrul celor trei componente ale programului: LIFE+ Natură şi biodiversitate, LIFE+ Politică şi guvernanţă în materie de mediu şi LIFE+ Informare şi comunicare. Dintre aceste proiecte, 55 implică parteneri din mai multe state membre.

LIFE+ este instrumentul financiar european pentru mediu și are un buget total de 2 143 miliarde EUR pentru perioada 2007 2013. Comisia lansează în fiecare an câte o cerere de propuneri pentru proiecte LIFE+.

Sursa: Reprezentanţa Comisiei

Niciun comentariu: