miercuri, 20 iulie 2011

Dacian Cioloş: România poate convinge că Mecanismul de Verificare este o paranteză care poate fi închisă

Raportul de progres referitor la progresele înregistrate de România în domeniul justiţiei "este neîndoielnic un raport pozitiv în ansamblul său, reflectând voinţa politică şi progresele reale făcute de România în ultimul an”, potrivit comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

Cu toate acestea, există nuanţe şi zone unde este nevoie în continuare de eforturi suplimentare, şi de mai multă asumare din partea tuturor celor implicaţi, nu doar a puterii executive. Raportul anunţă o evaluare de ansamblu, în 2012, a progreselor făcute de România de la începutul funcţionării mecanismului. România poate convinge pâna la acel moment că mecanismul şi-a îndeplinit menirea şi e o paranteză care poate fi închisă. Dacă nu, nu este exclusă posibilitatea ca paranteza să fie menţinută deschisă, eventual într-o formulă adaptată”, a declarat Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Comisia Europeana a publicat rapoartele de progres in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Bulgaria si Romania.

Niciun comentariu: