marți, 22 noiembrie 2011

PE: Jocurile de noroc online reprezintă 10% din total și aduc venituri de 10 miliarde de euro

Parlamentul European (PE) a cerut Comisiei Europene (CE) propuneri pentru o cooperare mai strânsă între statele membre pentru combaterea jocurilor de noroc ilegale pe internet.

PE a adoptat săptămâna trecută o rezoluție nelegislativă privind jocurile de noroc online în piața internă. Textul prezintă poziția Parlamentului asupra unei cărți verzi publicate de Comisia Europeană anul acesta. Deputaţii europeni cer o abordare coordonată a jocurilor de noroc online, în special în combaterea jocurilor ilegale și protejarea minorilor și consumatorilor vulnerabili.

Conform textului parlamentar, statele membre ar trebui să introducă un model de licențe pentru siguranța jucătorilor. Acesta ar ajuta la respectarea regulilor de către furnizori.

Deputaţii europeni au cerut Comisiei să examineze posibilitatea blocării tranzacțiilor între companiile de eliberare a cardurilor de credit și furnizorii de jocuri de noroc online.

Pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, precum minorii, deputaţii europeni cer introducerea unor restricții în accesarea site-urilor cu jocuri de noroc (verificarea vârstei, criterii pentru plata electronică etc.).

Comisia Europeană ar trebui să examineze posibilitatea introducerea standardelor comune pentru operatori sau o directivă cadru în acest sens, mai spun deputaţii europeni. Ca prim pas în această direcție, Parlamentul European propune un cod de conduită european.

În momentul de față, jocurile de noroc online reprezintă 10% din total și aduc un venit de 10 miliarde de euro. Regulile ce se aplică pieței jocurilor de noroc sunt diferite între statele UE.

Sursa: Parlamentul European

Niciun comentariu: