joi, 10 noiembrie 2011

Băsescu, după întâlnirea cu Merkel: Ne menţinem obiectivul de a intra în zona euro în 2015

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Berlin, după întâlnirea cu cancelarul german Angela Merkel, că România îşi menţine obiectivul de a intra în zona euro în 2015.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că România a confirmat că vrea să adere la euro în 2015, menţionând că respectă acest lucru, ştiind ce înseamnă aplicarea unor reforme grele pentru populaţie

Angela Merkel a declarat că România trebuie să îşi menţină un sistem bancar sănătos.

Declaraţiile preşedintelui:

  • România se află într-un acord de precauţie cu FMI, ceea ce înseamnă că noi nu tragem bani, dar avem la dispoziţie pentru o eventuală situaţie de derapaj regional bani care nu sunt plătibili în tranşe.
  • Mă bucură aprecierile pozitive ale guvernului grman la modul în care ţara a reuşit să restabilească obiectivele macroeconomice. Ne menţinem obiectivul de a intra în zona euro în 2015. Niciunul din statele UE probabil că nu va reuşi să culeagă decât efectele globalizării dacă Europa nu va fi unită. România susţine fără rezerve un proces de integrare accelerat ca soluţie de a ne afla la pupitrul de comandă al procesului de globalizare.
  • Pentru noi minoritatea germană este considerată o punte de legătură solidă între România şi Germania.
  • Germania este cel mai mare partener comercial al României. Germania este al treilea mare investitor în România.

Știre preluată dela: Mediafax

Niciun comentariu: