miercuri, 23 noiembrie 2011

O delegaţie a Comisiei de petiţii din PE vizitează România în 24 şi 25 noiembrie

O delegaţie a Comisiei pentru petiţii a Parlamentului European (PETI) va vizita România în perioada 24 - 25 noiembrie. Delegaţia va fi condusă de preşedintele PETI, Erminia Mazzoni (PPE) şi îi va mai avea în componenţă pe eurodeputaţii Zoltan Bago (PPE), Ines Ayala Sender (S&D), Csaba Sandor Tabajdi (S&D), Roger Helmer (grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni), Gerald Hafner (grupul Verzilor), Nikolaos Salavrakos (grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei), precum şi pe europarlamentarii români care sunt membri ex-officio ai delegaţiei - Elena Băsescu (PPE), Cristian Preda (PPE),Victor Boştinaru (S&D) şi Adina Vălean (ALDE), informează un comunicat de presă al PE.

Membrii delegaţiei PETI se vor întâlni cu petiţionari din Romania, vor face vizite la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi în Dobrogea şi vor avea ocazia să se informeze direct în legătură cu problemele ridicate în petiţiile adresate Parlamentului European.

De asemenea, membrii Comisiei pentru petiţii a PE vor avea un schimb de opinii cu parlamentarii români din comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi cu Avocatul Poporului, în cadrul reuniunii comune pe care o vor avea joi, la Palatul Parlamentului.

Deputaţii europeni se vor mai întâlni cu reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ţinând cont de faptul că multe din petiţiile primite din România s-au referit la aspecte privind protecţia mediului (proiectul Roşia Montană, parcul eolian din Dobrogea etc.), precum şi cu alte autorităţi naţionale şi locale.

Delegaţia PETI se va folosi de această ocazie pentru a prezenta procedura de depunere a unei petiţii şi pentru a consolida canale de comunicare şi cooperare cu autorităţile naţionale şi locale din România, cu comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, care au un rol decisiv în identificarea soluţiilor la problemele semnalate în petiţiile cetăţenilor români.

Știre preluată de la: Agerpres

Niciun comentariu: