marți, 21 iunie 2011

Purtător de cuvânt CE: Comisia aşteaptă explicaţii în două luni privind plăţile din POR, banii nu sunt pierduţi

Banii pentru plăţile din Axa 2 a POR "nu sunt pierduţi în acest moment", fiind vorba despre o sistare temporară a plăţilor până când Comisia Europeană primeşte de la autorităţile române "răspunsurile soclicitate", a declarat luni pentru Mediafax un purtător de cuvânt al Executivului UE.

"Comisia Europeană a acordat României un termen de două luni pentru a oferi informaţii despre aceste fonduri şi despre managementul acestor fonduri, iar la sfârşitul acestei perioade, în funcţie de concluziile trase pe baza răspunsurilor oferite de partea română, Comisia va decide ceea ce se va întâmpla în continuare. Acest lucru înseamnă că banii nu sunt pierduţi în acest moment. Este vorba despre o sistare temporară a plăţilor până când Comisia primeşte răspunsurile solicitate", a declarat pentru Mediafax, Ton Van Lierop, purtător de cuvânt al CE.

Van Lierop a ţinut să sublinieze că în acest moment nu se poate spune că România a pierdut banii respectivi, insistând asupra faptului că o decizie finală va fi luată în termen de două luni.

Termenul de două luni curge de la data la care autorităţile române au primit scrisoarea de înştiinţare din partea CE, a precizat purtător de cuvânt al CE.

Ştire preluată de la: Mediafax

Niciun comentariu: