marți, 28 iunie 2011

Emil Boc vrea un minister pentru fondurile europene. Se caută ministru

Coaliţia de Guvernare a discutat despre posibilitatea înfiinţării unui minister care să gestioneze fondurile europene. Acest minister a existat până în 2007, când a fost desfiinţat, iar fondurile europene au fost „împărţite” în curtea fiecărui minister.

Potrivit ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, s-a discutat posibilitatea înfiinţării noului minister, dar nu s-a atabilit dacă nou instituţie va gestiona exculsiv fondurile venite de la Bruxelles.

Înfiinţarea ministerul a fost cerută de UE din cauza ratei reduse de absorţie a fondurilor europene, mai susţin sursele guvernamentale.

”Până miercuri, trebuie ca fiecare să vină cu propuneri de nume pentru noul fotoliu de ministru”, au conchis sursele, care au adăugat că numele va fi din zona PDL-ului.

Potrivit liderului grupului deputaţilor minoritari, Varujan Pamcuccian, propunerea a fost pusă pe masa Coaliţiei chiar de către premierul Emil Boc şi toate formaţiunile politice şi-au dat acordul de principiu.

”Sunt ţări care au instituţii asemănătoare şi ele au absorbţie foarte mare de fonduri. Este clar că există o nemulţumire a oamenilor din România legat de acest domeniu şi cert este că lucrurile merg prost. Ar fi bine să imităm ţările care au astfel de instituţii. Acest lucru ar trebui să fie repede pus în practică pentru că banii trec pe lângă noi”, a declarat Pambuccian.

Potrivit lui Pambuccian, ideal ar fi să fie un minister şi nu o agenţie.

”Asta ar însemna să se găsească un ministru foarte repede, pentru că sesiunea parlamentară se termină săptămâna aceasta şi noul minister trebuie aprobat de Parlament. Ne trebuie o persoană o care să fie respectată în zona UE şi să aibă autoritate în România. Dar, e greu să găsim o astfel de persoană”, a explicat liderul.

Acesta a mai adăugat că nu a fost pus niciun nume pe hârtie.

Ştire preluată de la: Gândul

Niciun comentariu: