marți, 10 mai 2011

Săptămâna e-Sănătate 2011

A noua conferinţă la nivel ministerial e-Sănătate şi conferinţa şi expoziţia World of Health IT coincid pentru a doua oară pentru a forma unul dintre cele mai importante evenimente anuale, internaţionale, în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) aplicate în domeniul sănătaţii. Cele două evenimente sunt organizate în cadrul Săptămânii europene e-Sănătate 2011 la Budapesta între 10 si 12 mai.

Tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) joacă un rol central în abordarea numeroaselor provocări cu care se confruntă sistemele europene de sănătate, incluzand îmbătrânirea populaţiei, creşterea cazurilor de boli cronice, tăierea bugetelor şi reducerea numărului de lucrători din sistemele sanitare. Şanşele de rezolvare ale acestor probleme ar putea fi îmbunătaţite prin diagnosticarea la distanţă, monitorizarea la distanţă a pacienţilor şi posibilitatea de a accesa în siguranţă fişa pacientului de către mai multi specialişti.

Potenţialul privind dezvoltarea sistemului e-Sănătate în viitor va fi principala temă dezbătută anul acesta în cadrul Săptămânii eSanatate, la care vor lua parte aproximativ 2500 de participanţi. În prima zi, 10 mai, ministrii sănătaţii din ţările UE se vor concentra pe modalităţile prin care e-Sănătate poate contribui la asigurarea sustenabilităţii sistemelor de sănătate în statele membre.

Miniştrii vor adopta o declaraţie despre modul în care sistemul e-Sănătate poate îmbunătăţi situaţia pacienţilor. Pentru prima oară, săptămâna e-Sănătate se va concentra pe subiecte inovatoare cum ar fi: asistenţa pentru autonomie la domiciliu sau parteneriate europene pentru inovare.

Sursa http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm



Niciun comentariu: