joi, 12 mai 2011

Danemarca va reintroduce controalele la frontierele cu Germania şi Suedia

Danemarca va reintroduce controalele la frontierele intraeuropene cu Germania şi Suedia, anunţă ministrul danez al Finanţelor, Claus Hjort Frederiksen, în urma unui acord politic între Guvern şi extrema-dreaptă.

"Am ajuns la un acord pentru reintroducerea controalelor la frontierele Danemarcei cât mai curând", a declarat Claus Hjort Frederiksen.

Măsura daneză, care va intra în vigoare în următoarele două-trei săptămâni, va consta în controale la frontiera cu Germania, dar şi pe podul de la Oeresund, dintre Danemarca şi Suedia.

Ideea reinstiturii controalelor în interiorul UE, propusă recent de Franţa şi Italia, era susţinută de formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Poporului Danez (PPD, extremă-dreapta) şi de liderul acestuia, Pia Kjaersgaard, pentru combaterea imigraţiei ilegale şi infracţionalităţii.

"În ultimii ani, am asistat la creşterea criminalităţii transfrontaliere, iar măsurile de acum au rolul contracarării acestei probleme. Vom construi noi instalaţii la frontiera germano-daneză, cu noi echipamente electronice şi de identificare a numerelor de înmatriculare", explică Hjort Frederiksen.

Decizia intervine în timp ce Comisia Europeană urmează să propună joi noi modalităţi de reintroducere temporară a controalelor la frontierele naţionale în interiorul Spaţiului Schengen.

Ştire preluată de pe: http://www.mediafax.ro/externe/danemarca-va-reintroduce-controalele-la-frontierele-cu-germania-si-suedia-8262041/

Niciun comentariu: