vineri, 6 mai 2011

Emil Boc: România are o problemă majoră în implementarea proiectelor cu fonduri europene

România nu are o problemă în ceea ce priveşte depunerea şi semnarea de proiecte cu fonduri europene, ci cu implementarea acestora, a declarat vineri, la Bistriţa, primul ministru Emil Boc.

"În momentul de faţă, România nu are o problemă cu depunerea de proiecte, nu mai are o problemă cu semnarea de contracte, dar are o problemă majoră cu implementarea lor. De această implementare depinde absorbţia fondurilor europene în România şi posibilitatea de a le utiliza în integralitate", a spus premierul.

Potrivit lui Emil Boc, în România în momentul de faţă sunt depuse, pe fondurile structurale, proiecte în valoare de 52,6 miliarde de euro, deşi fondurile disponibile sunt de doar circa 19 miliarde de euro.

Dintre proiectele depuse, 5.655 sunt contractate, cu o valoare totală de 12,5 miliarde de euro, însă suma plăţilor efectuate pe aceste proiecte se ridică la numai 2,37 miliarde de euro, dintre care pentru prefinanţare 1,49 miliarde de euro, iar ca rambursări 880 de milioane de euro.

Stirea a fost preluata de pe http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/63978-Emil-Boc-Romania-are-o-problema-majora-in-implementarea-proiectelor-cu-fonduri-europene.html

Niciun comentariu: