marți, 10 mai 2011

Previziuni economice de primăvară, inclusiv pentru România

Comisia Europeană va publica vineri, 13 mai, previziunile economice de primăvară pentru 2011, pentru Produsul Intern Brut (PIB), inflaţie, ocuparea forţei de muncă şi finanţele publice, pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, a anunţat, luni, Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE).

Reuniunea Comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene de luni, 9 mai, desfăşurată la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), a luat în discuţie o serie de iniţiative ale Comisiei Europene, precum şi pregătirea participării României la reuniunea din 12 mai a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.

DAE a informat ministerele de linie cu privire la agenda reuniunii de joi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care va aborda teme precum: vecinătatea sudică şi Comunicarea Comisiei Europene (COM) privind migraţia, Comunicarea COM referitoare la evaluarea acordurilor UE privind readmisia, precum şi Raportul de evaluare a Directivei privind retenţia datelor, elaborat de COM.

Totodată, DAE a anunţat ministerele că joi, 12 mai, comisarul european pentru Sănătate şi protecţia consumatorilor, John Dalli, va prezenta Raportul anual legat de activitatea Sistemului de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase al UE (RAPEX) şi rezultatele exerciţiului de supraveghere a pieţei în ceea ce priveşte siguranţa căştilor folosite în scopuri de agrement (ciclism, snowboarding, etc).

Sursa : http://www.dae.gov.ro/articol/1987/reuniunea-din-9-mai-a-comitetului-de-coordonare-in-domeniul-afacerilor-europene

Niciun comentariu: