marți, 10 mai 2011

In asteptarea ultimei transe a imprumutului acordat de Uniunea Europeana

O misiune comună a Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale s-a aflat la Bucureşti în perioada 27 aprilie – 9 mai 2011. Serviciile Comisiei Europene au analizat, la nivel tehnic, dacă România a îndeplinit toate condiţiile pentru plata ultimei tranşe în valoare de 150 milioane de euro. Plata acestei ultime tranşe ar ridica suma totală acordată României în cadrul acestui program la 5 miliarde de euro.

Conform ultimelor evoluţii macroeconomice, economia se redresează după cum era de aşteptat, cu o creştere estimată la 1½% în 2011, care se va accelara până la aproximativ 3¾ - 4% în 2012. Totuşi, se aşteaptă ca inflaţia să rămână la un nivel mai ridicat decât cel anticipat, la peste 5% în 2011. Previziunile economice de primăvară ale Comisiei, care cuprind previziuni amănunţite pentru România, vor fi publicate în data de 13 mai 2011.

Delegaţia Comisiei Europene va prezenta concluziile vizitei comisarului pentru afaceri economice şi monetare şi comitetului financiar. Sub rezerva acordului acestora, Comisia va vira României ultima tranşă (150 de milioane de euro) din împrumutul acordat de Uniunea Europeană.

Stirea a fost preluata de pe http://ec.europa.eu/romania/news/090511_declaratie_ce_bop_ro.htm

Niciun comentariu: