miercuri, 12 ianuarie 2011

2011 Anul Tineretului UE – China

La 11 ianuarie 2011 comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, Androulla Vassiliou a deshis la Bruxelle impreuna cu Wang Xiao, presedintele Federatiei Tineretului din Intreaga China, anul tineretului UE - China

Activitatile din cadrul programelor bilaterale la nivel de tineret ce se vor desfasura in acest an urmeaza sa puna bazele unui dialog amplu cu schimburi intre Uniunea Europeana si China.

De pilda, Programul Tineret in Actiune al Uniunii Europene, care are un buget anual de aproximativ 140 de milioane de euro si ofera finantare pentru activitati si programe la nivel de tineret vizeaza si dezvoltarea sectorului tineretului dincolo de granitele Uniunii Europene. Pana in prezent mai multe proiecte bilateral China - Uniunea Europeana au beneficiat de sprijin financiar in cadrul acestui program. In februarie va fi deschisă o noua cerere de proiecte cu un buget de 3 milioane de euro pentru proiecte international de tineret care va include o sectiune speciala destinata cooperarii cu China.

Anul tineretului UE China este doar inceputul unei serii de programe si initiative de cooperare intre China si Uniunea Europeană. Astfel, 2012 a fost deja desemnat anul dialogului intercultural UE - China.

Niciun comentariu: